Sute de mii de clienți mulțumiți

Pictează ca pictorii Renașterii! Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli

Te-ai întrebat mereu cum a realizat pictorul acele lucruri? Mi-aș fi dorit să pot picta ca el! Ce-ar fi, dacă ți-am spune că este posibil? Încearcă să pictezi pe numere și întoarce-te în perioada Renașterii împreună cu noi. Îți aducem cei mai mari maeștri ai acestei perioade - Leonardo, Michelangelo și Botticelli. 

Leonardo, Michelangelo și Botticelli - maeștri ai Renașterii italiene.

Renașterea (secolele XIV-XVI ) este un reper cultural important. A adus multe schimbări în știință, filozofie, religie și artă. Pictura a făcut un mare pas înainte în acest moment. A redescoperit frumusețea corpului uman și pasiunea pentru viața pământească care fusese uitată în comparație cu atitudinea față de viață în austerul Evul Mediu 

Deloc surprinzător, arta Renașterii a înflorit în primul rând în Italia. Aici monumentele antice erau încă prezente, iar continuitatea artei din Roma antică nu a fost niciodată întreruptă în întregime. Artiștii de aici s-au inspirat din ceea ce i-a înconjurat. 

Arta Renașterii este caracterizată prin utilizarea perspectivei, a luminii și aranjarea aproape precisă din punct de vedere științific a compoziției unui tablou. Chiar dacă la prima vedere nu pare așa, totul este supus unei ordini și măsurări duse spre perfecțiune. Nu doar dispunerea elementelor din pictură, ci și anatomia umană. Cu toate acestea, pictura renascentistă este ușoară, mișcătoare și mai presus de toate frumoasă.

Arta Renașterii a adus o altă mare schimbare. S-a născut artistul ca personalitate. Pictorii erau încă percepuți în primul rând ca meșteșugari (un pictor nu putea de obicei doar să picteze, ci era și aurar, sculptor etc.), dar aveau mult mai multă libertate ca indivizi. 

Începeau chiar să își semneze lucrările, ceea ce era de neconceput până atunci. Unii și-au ascuns autoportretele în fresce și picturi. Nu mai făceau doar parte dintr-o breaslă de meșteșugari. Dintr-o dată, aproape că deveneau aproape celebrități, devenind interesanți pentru biserică, nobilime și burghezia bogată. Cei mai mari trei maeștri ai Renașterii italiene îți sunt acum prezentați pe Zuty.ro

Leonardo da Vinci

Când spui Renaștere, toată lumea se gândește imediat la Maestrul Leonardo. A fost un geniu, un vizionar și un om ciudat care nu numai că a pictat, ci a și inventat și l-a impresionat pe regele francez cu lucrările sale, care l-a invitat la curtea sa. 

În caietul lui era schițat un plan pentru primul avion, un tanc sau lentile de contact. Leonardo și-a adnotat caietele de schițe cu însemnări care puteau fi citite doar cu o oglindă. Nu numai că putea să scrie cu ambele mâini, ci și să scrie oglindit. Ce taine a ascuns?

Cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt Mona Lisa, Cina cea de taină și Doamna cu hermelină. Mona Lisa este celebră după secole de la finalizarea ei. Tabloul a fost chiar furat de mai multe ori. Valoarea lui este estimată la sute de milioane de dolari. 

Nu se știe cu adevărat cine este reprezentat în tablou. Unii spun că este amanta unui cetățean bogat. Alții spun că este amanta lui Leonardo sau chiar Leonardo însuși. Zâmbetul ei enigmatic exercită o fascinație nesfârșită.   

Pe lângă Mona Lisa, Cina cea de Taină este și subiectul unor dezbateri aprinse. Unii cred că pictura o înfățișează pe Maria Magdalena (în dreapta lui Hristos) și că pictura ascunde simboluri secrete care ar putea dezvălui adevăruri șocante despre Iisus și creștinism. Așa este prezentată lucrarea în romane precum Codul lui Da Vinci.

Alți savanți susțin că note muzicale sunt încorporate în secret în ea. Muzicianul italian Giovanni Maria Pala a încercat chiar să-i dea viață în compoziția sa „Cina cea de Taină”. Adevărul este că tabloul este destul de ciudat. De exemplu, Iisus nu are aureolă, ceea ce anterior era de neconceput în reprezentare. Este posibil ca Leonardo să nu fi crezut în Dumnezeu, ci în forțele naturii? 

Michelangelo Buonarroti

După Leonardo, Michelangelo este cel mai faimos maestru al Renașterii italiene. Pe lângă pictură, era cunoscut și pentru sculptura și arhitectura sa. În comparație cu Leonardo, Michelangelo era un om cu un temperament iute. În tinerețe, într-o bătaie i s-a spart nasul, așa că nasul i-a rămas strâmb pentru totdeauna. 

Primul său mare succes a fost de fapt o înșelătorie. Ucenicii învățau de obicei prin copierea lucrărilor vechi sau a lucrărilor maestrului lor. Lorenzo de Medici, patronul tânărului Michelangelo, l-a convins pe acesta să vândă unui cardinal din Roma un fals al unui Cupidon antic pe care l-a făcut ca test, prezentându-l ca o bijuterie arheologică recent descoperită. 

Cardinalul a aflat, desigur, dar a fost atât de impresionat de tânărul talentat, încât l-a luat curând sub aripa lui. În timp ce lucra la Roma, a creat una dintre cele mai frumoase sculpturi, Pieta. Se spune că Fecioara Maria are chipul mamei lui Michelangelo. Astăzi este expusă în Bazilica Sfântul Petru din Roma, în spatele unui geam de protecție. Nu cu mult timp în urmă, un fanatic i-a stricat o bucată din nas.

Una dintre cele mai mari creații de geniu ale lui Michelangelo este David, pe care l-a sculptat dintr-o singură bucată uriașă de marmură. Și, desigur, frescele Capelei Sixtine din Palatul Vaticanului, inclusiv înfricoșătoarea Judecata de Apoi. 

De altfel, fresca prezintă și un autoportret ascuns al maestrului într-o poziție puțin măgulitoare. Fața lui Michelangelo se găsește pe o piele umană jupuită. Se spune că a vrut să arate disprețul cu care a fost primită opera sa. 

Nu tuturor le-a plăcut faptul că în palatul papal erau atât de multe imagini cu trupuri goale și figuri din mitologia păgână. Dar Papa Paul al III-lea a fost un adevărat iubitor de artă și l-a apărat pe pictor. De altfel, maestrul a lucrat pentru nouă papi pe parcursul vieții sale. 

La fel ca Leonardo, nu era căsătorit și nu avea copii. Cu toate că era foarte bogat, trăia modest, spăla rar și cu greu își schimba hainele. De asemenea, a fost irascibil toată viața și îi plăcea să îi enerveze pe ceilalți oameni. Interesant este faptul că era stângaci, fapt pe care trebuia să-l ascundă. Potrivit superstițiilor vremii, Biserica l-ar fi putut considera un aliat al diavolului.

Sandro Botticelli

Un alt maestru legendar al Renașterii italiene este Sandro Botticelli. Este renumit pentru picturi precum Primavera, Nașterea lui Venus și Adorarea Magilor. În timp ce opera sa timpurie este caracterizată de scene vesele din mitologia păgână, temele serioase din Biblie predomină în a doua perioadă a vieții sale. Botticelli și-a schimbat stilul sub influența călugărului fanatic Savonarola, prea radical chiar și pentru Biserică și ars ca eretic.

Nașterea lui Venus este cu siguranță una dintre cele mai faimoase și frumoase picturi ale sale. Se spune că chipul lui Venus a fost inspirat de dragostea secretă a lui Botticelli, Simonetta Vespucci, supranumită Frumoasa Simonetta și Incomparabila. Vei vedea același chip și în celelalte lucrări ale sale, și nu doar la Botticelli. Într-adevăr, Simonetta pare să fi fost o soție și o muză de neuitat pentru mulți artiști, deși a murit de foarte tânără. Botticelli a fost înmormântat chiar lângă mormântul ei.

Cu toate acestea, Nașterea lui Venus a fost mult timp controversată. Deoarece pictura era destul de erotică pentru acea perioadă, a rămas multă vreme ascunsă în spatele ușilor închise. Pentru unii simbolizează renașterea (cuvântul renaștere înseamnă și trezire la viață) a unei noi Europe care iese din întunericul Evului Mediu și se întoarce la rădăcinile ei străvechi. Din acest motiv, Venus a lui Botticelli este adesea considerată o operă reprezentativă a Renașterii.

De altfel, Botticelli are un bilanț impresionant. Pictura sa pe pânză Madona și Pruncul cu Sfântul Ioan Botezătorul a fost vândută unei colecții private pentru 10,4 milioane de dolari. Botticelli a fost foarte atras de subiectul Madonei cu Pruncul în general și a creat zeci de tablouri de-a lungul carierei sale. S-ar putea să vă surprindă, dar operele acestui maestru sunt scoase la licitație mai des decât cele ale altora. Așadar, dacă dorești să investești averea familiei tale într-un tablou renascentist, acum este șansa ta să faci acest lucru. 

Pictura pe numere își are rădăcinile în Renaștere

S-ar putea să te surprindă, dar pictura pe numere are mai multe în comun cu Renașterea decât te-ai aștepta. Nu noi am inventat tehnica de a împărți un tablou în mai multe părți mici și de a le atribui anumite culori. Această tehnică a fost utilizată de către maeștrii Renașterii!

Maestrul era conducătorul atelierului și avea în jurul lui mulți ucenici și câțiva asociați. Timpul a fost întotdeauna prețios și cea mai eficientă modalitate de a-i învăța pe tinerii ucenici pictura și desenul onest a fost această tehnică. 

Leonardo da Vinci obișnuia să împartă un tablou în mai multe segmente mici, pe care ucenicii săi le pictau în funcție de o anumită cheie. Și astfel i-a învățat tehnica umbririi, care a fost fundamentală în Renaștere. 

Michelangelo avea și propriul său atelier. Cu toate că ucenicilor săi nu le-a fost ușor să comunice cu el din cauza firii lui irascibile, acesta i-a lăsat cel puțin să-și termine lucrările. Totdeauna când era presat de timp, urma metoda consacrată de a împărți lucrarea în bucăți mici și i-a lăsat pe ucenici să termine lucrarea conform instrucțiunilor. 

După cum puteți vedea, este o tehnică testată în timp, care provine de la genii renascentiste precum Leonardo și Michelangelo. Încearcă și tu! Îți trimitem un model la alegere. 

In pachetul de la noi vei primi și vopsele acrilice profesionale, pensule din nailon și bineînțeles cârlige pentru expunerea tabloului final. Poți opta pentru varianta cu sau fără ramă. Cu toate acestea, îți recomandăm să pictezi pe pânza întinsă pe o ramă, deoarece îți este mai ușor să pictezi Includem în mod gratuit și o lupă la fiecare comandă, astfel încât să poți urmări chiar și cele mai mici detalii. Comandă astăzi și beneficiază de livrare gratuită.

Ce modele ale maeștrilor Renașterii italieni poți găsi în magazinul nostru online? Haide să aruncăm o privire!

Mona Lisa

La Luvru în Franța sunt cozi uriașe pentru Mona Lisa. De asemenea, tabloul este atât de mic încât nici măcar nu îl poți vedea cum trebuie în mulțimea de oameni. Bucură-te de atmosfera misterioasă a acestui tablou legendar între cei patru pereți ai tăi. Nimeni nu te va deranja. Și cine știe, poate vei descoperi în sfârșit secretul acestei femei frumoase. Învață să pictezi ca legendarul maestru. Îl oferim tablouri la cel mai ușor nivel de dificultate, pe care îl stăpânesc și începătorii.


Doamna cu hermină

Doamna cu hermină aduce eleganță casei tale. Pictura este realizată folosind tehnica clarobscurului, caracterizată printr-un contrast pronunțat de lumină și umbră. Încearcă să vezi cum te-ai descurca cu aceasta. Ai putea fi ucenicul lui Leonardo? Evident că da! Îți pregătim tabloul Doamna cu hermină în al doilea cel mai ușor nivel de dificultate, care este potrivit și pentru un începător. Cu toate acestea, acest lucru nu îi reduce frumusețea.


Crearea lui Adam

Fresca emblematică de pe tavanul Capelei Sixtine din Vatican, pictată de Michelangelo. Crearea lui Adam a devenit una dintre cele mai populare scene din cultura pop și o întâlnim aproape în fiecare zi. Ți-ar plăcea să fii martor la momentul magic când Dumnezeu a suflat viață lui Adam? Pictura va arăta minunat în orice salon sau în dormitorul tău.



Nașterea lui Venus

Nașterea lui Venus poate avea loc acum în casa ta. Cumpără-ți această frumoasă pictură, plină de energie și viață. Accentul pus pe frumusețea corpului uman îți va da încredere și putere în orice îți propui să faci.