Sute de mii de clienți mulțumiți

Pictură pe numere - Cum funcționează pictura pe numere

Pictura pe numere amintește cel mai mult de cărțile de colorat, așa cum le cunoaștem din copilărie. Nu este însă același lucru. În loc de modelul colorat pe care ar trebui să-l colorezi, primești doar o pânză cu zone mici numerotate. Fiecare număr corespunde unei anumite culori, pe care o utilizezi pentru a picta zona corespunzătoare.

Pare simplu? Da, de fapt pictura pe numere este de fapt foarte simplă! Pur și simplu urmezi numerele, pictezi după șablon și te bucuri treptat de minunatul tablou, creat cu propriile mâini.

De fapt, este vorba despre o aventură în care o pânză, la început incoloră, cu linii și numere, se transformă cu răbdare într-un adevărat tablou pe care îl poți expune în casa ta ca decor, fără nicio ezitare. În zilele noastre este ușor să achiziționezi orice reproducere a unei ucrări celebre a pictorilor renascentiști. Dar a spune cu voce tare „Am pictat asta!” despre lucrarea Iriși a lui van Gogh poate fi cu siguranță un sentiment plăcut și incitant.

În afară de șablon, vei avea nevoie de alte câteva lucruri pentru a picta: vopsea acrilică, pensule posibil și un șevalet, pentru a putea lucra bine. Desigur că livrăm toate aceste produse în seturi de pictură pe numere. Poți alege dintre sute de modele în două formate. Îți oferim exact culorile de care ai nevoie pentru fiecare model selectat.

Vezi videoclipul

Cu toate că nu ești un pictor profesionist, poți picta un tablou minunat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi tehnica „picturii pe numere”.

ZUTY-krabice-DE_navod_barva

  1. Fiecare set conține tot ce ai nevoie pentru a termina de pictat un tablou - o pânză cu câmpuri pre-imprimate și numerotate, culori cu numărul corespunzător, pensule și imaginea colorată a tabloului.

Bitmap2

  1. Culorile acrilice sunt în recipiente numerotate. Acestea corespund câmpurilor marcate de pe pânză. Nu este nevoie să combini culorile. Ele sunt deja pregătite în nuanțele de culoare potrivite. Pictează întotdeauna o suprafață cu o singură culoare. În acest fel, nu va trebui să speli pensulele atât de des și vei și economisi suficientă vopsea.

Bitmap3

  1. Utilizează o pensulă mai groasă pentru suprafețele mai mari și una plată pentru cele mai mici. După fiecare utilizare spală foarte bine pensulele.

Bitmap4

  1. Nu contează cu ce culoare începi - deschisă, închisă sau cea mai frumoasă. Aplică această culoare până când ai acoperit toate suprafețele cu același număr.
Sfat-suplimentar Nu trebuie să fii trist dacă ai pictat din greșeală un câmp cu un alt număr. Lăsă culoarea să se usuce și pictează pur și simplu peste ea cu nuanța potrivită.

Nu trebuie să diluezi vopselele acrilice cu apă sau cu un diluant. Daca tot ți se pare prea vâscos, poți scufunda pensula în apă și abia apoi în vopsea. Probabil că nu vei termina tabloul într-o zi, așa că închide întotdeauna recipientele cu vopsele cu atenție pentru a împiedica uscarea acestora.

Observație: Culorile sunt amestecate proporțional, iar nuanța lor poate varia ușor.


Cum încep să pictez

Cel mai bine este să stabilești un plan de acțiune și să îl urmezi. Există câteva modalități recomandate de a picta pe numere. De exemplu poți proceda astfel:

  • Sortează culorile acrilice după număr, începe cu primul număr și pictează treptat toate câmpurile corespunzătoare de pe pânză. Apoi ia următorul număr și continuă până la ultimul. Avantajul este că ai întotdeauna un singur recipient de vopsea deschis, ceea ce înseamnă că este exclusă posibilitatea de a se usca vopseaua din mai multe recipiente. Pensulele nu trebuie spălate foarte des. Dezavantajul este că vopseaua umedă este aplicată pe toată pânza și o poți întinde cu o mișcare stângace.
  • începe din colțul din stânga sus, din partea de sus sau din punctul pe care l-ai setat și continuă spre partea opusă a pânzei. Avantajul este că urmezi o anumită structură, deoarece ai deja aspectul final al tabloului în față, chiar și în cazul unei secțiuni mai mici de pânză. De asemenea, ceea ce nu se întâmplă este să atingi și să strici cu mâneca părți deja lucrate din tablou. Dezavantajul este însă un consum mai mare de vopsea, din cauza spălării frecvente a pensulei.

Indiferent de modalitatea aleasă, încearcă să respecți aceste câteva puncte:

  1. dăruiește suficient atenție la alegerea setului comandat. Este necesar un echilibru între dificultate, format și subiect. De asemenea, decide dacă ar trebui să întindem pânza pentru tine pe cadrul ramei sau dacă dorești să faci acest lucru singur.

  2. Îndepărtează alte obiecte de pe spațiul de lucru. Chiar dacă vrei să pictezi pe un șevalet, întinde niște foi de ziar sau folie pentru pictat în locul unde stai și sub șevalet. Va fi mai ușor să faci curat. Ia în calcul că nu vei putea termina lucrarea într-o zi, mai ales în cazul modelelor complicate.

    pracovni-prostor

  3. Pregătește-ți un bol sau un pahar cu apă, pentru că îl vei folosi pentru a spăla vopseaua de pe pensule și pentru a putea trece la o altă culoare. Îți recomandăm să acorzi atenție acestei etape, astfel încât să nu rămână niciun rest de vopsea printre firele de păr ale pensulei.

  4. Despachetează setul comandat de pictură pe numere și asigură-te că ai toate culorile necesare.

    jak-zacit-malovat

  5. Nu subestima importanța citirii instrucțiunilor. În instrucțiuni sunt disponibile informații exacte despre absolut tot ce trebuie să faci. Nu te baza doar pe impresia ta că „așa ar fi corect”.

  6. Dacă ai comandat o pânză fără ramă, îți recomandăm să întinzi pânza goală pe ramă înainte de a picta Eviți astfel posibila deteriorare a tabloului la final.

  7. Din experiența noastră, cel mai bine este să începi cu o singură culoare și să pictezi mai întâi toate câmpurile marcate cu același număr. De asemenea, este bine să începi cu nuanțe mai deschise, îți va fi mai ușor la spălarea pensulelor. Este posibil să constați că trebuie să aplici mai multe straturi de vopsea pentru a acoperi complet numărul marcat.

  8. Înainte de a trece la altă nuanță, lăsă părțile pictate ale tabloului să se usuce suficient. În acest fel împiedici amestecarea culorilor încă umede într-o nuanță de culoare imprecisă, cu siguranță greșită. De exemplu, până când culorile se usucă, poți spăla și curăța pensulele.

  9. Acum repetă totul cu o altă culoare până când obții rezultatul final, adică până finalizezi tabloul.

Un alt sfat în caz că ai greșit și ai aplicat o culoare diferită de cea indicată pe pânză este să lași culoarea aplicată din greșeală să se usuce complet și apoi pictează pur și simplu peste ea cu nuanța corectă.