Accentuați frumusețea casei dvs. cu o operă de artă originală!
Achiziționarea unui tablou original al unui pictor celebru poate fi o investiție bună, dar este adesea un lux pe care nu toată lumea și-l poate permite. Așa că achiziția unei reproduceri a unei lucrări celebre este o soluție destul de frecventă. Dar noi vă vom arăta astăzi că luxul de a deține o lucrare originală este ușor de atins pentru toată lumea. Aflați despre tehnica picturii pe numere
Pictura pe numere nu este o carte de colorat
Principiul pe care se bazează pictura pe numere este foarte simplu. Pe pânză sunt marcate zone mici cu numere. Astfel, la început aveți o pânză albă cu margini numerotate. Numerele de pe pânză corespund numerelor de pe recipientele de vopsea acrilică. Numerele vă ghidează apoi în timp ce pictați. Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați și să pictați zonele cu culoarea corespunzătoare.
Totul seamănă cu o carte de colorat. Se vând chiar și modele de hârtie pe care le poți colora cu creioane colorate. Dar pictura pe numere merge mult mai departe de atât. Când ai finalizat, ai în fața ta un tablou real, în vopsea acrilică pe pânză, în ramă. Cu o muncă atentă, nimeni nu va ști că pânza a fost inițial împărțită în zone mici și te-a ghidat în colorarea lor. Va fi pur și simplu un original pictat de propria ta mână.
Această tehnică nu este complet nouă. Deși nu este 100% documentat faptul că Leonardo da Vinci a fost primul care a inventat tehnica picturii pe numere, el a fost cel care și-a învățat elevii să picteze folosind această tehnică. Pentru a-și ajuta elevii să înțeleagă legile picturii și ale amestecului de culori, el a indicat zonele în care trebuiau să folosească în principal o singură nuanță de culoare.
A avut un mare succes cu această metodă, deoarece elevii săi au înțeles rapid legile amestecului de culori și regulile de nuanțare. Se spune că a lăsat chiar și o parte din lucrările la propriile sale picturi elevilor săi.
Pentru pictorii începători contemporani, această tehnică a fost redescoperită și perfecționată de artistul american Dan Robbins. Dan a fost implicat într-un proiect de susținere a artiștilor tineri și emergenți. El i-a ajutat pe aceștia să găsească clienți cărora să le prezinte apoi lucrările lor. Împreună cu Max Klein, directorul companiei care conducea proiectul, s-au gândit cum să extindă rândurile pictorilor. Și poate chiar să facă pictura mai accesibilă oamenilor care doreau doar să o încerce ca hobby.
Așa că Dan a avut ideea de a îmbunătăți tehnica lui da Vinci și de a numerota direct zonele mărginite de pe pânză și de a furniza pictorului vopsele cu numere corespunzătoare. Pictura pe numere în forma sa modernă a văzut lumina zilei.
Posibilitatea de a-ți picta propriul tablou a devenit imediat un succes în societatea americană de la acea vreme, și aproape fiecare locuință avea un tablou pictat pe numere. Până în prezent, tablouri din anii 1950, bazate pe desenele lui Dan Robbins, pot fi găsite în podurile și magaziile caselor din diverse orașe americane.
Mai târziu, pictura pe numere s-a răspândit în lume, iar acum o poți descoperi și poți deveni un pictor adevărat, cel puțin pentru o vreme.
Cine poate picta pe numere?
De fapt, oricine care poate ține în mână o pensulă. Datorită faptului că există diferite niveluri de dificultate a modelelor preimprimate, pot picta copii, pensionari, bărbați, femei, sănătoși și bolnavi, persoane cu orice tip de educație, artiști, dar și începători desăvârșiți. Cum este posibil acest lucru?
Pictura pe numere ține cont de faptul că mâinilor unor persoane le pot tremura, astfel că unele desene au suprafețe destul de mari și puține culori. Alții vor să se perfecționeze la pictură, iar pentru ei sunt disponibile șabloane pe care se remarcă multă culoare și detalii mici.
Acestea sunt disponibile în diferite niveluri de dificultate - de la cele foarte ușoare, care au doar câteva zone și culori, la cele de dificultate medie, pe care poate copiii mici nu se pot descurca, dar picturile au deja detalii frumoase, până la cele de dificultate ridicată, care necesită atenție, un ochi bun și o mână sigură. Dar pentru asta obțineți o imagine realistă foarte sofisticată. S-ar putea să nici nu vă vină să credeți că ați reușit să pictați singuri un tablou atât de frumos de prima dată.
Poți picta și din diverse motive: vrei doar să treacă timpul, să înveți ceva nou, să te relaxezi și să uiți de griji, să-ți antrenezi creierul și mâna. Poți face toate acestea cu pictura pe numere și, în plus, vei avea ca rezultat un tablou frumos cu vopsele acrilice pe pânză.
Ce beneficii puteți obține din pictură?
Scopul principal al picturii este, bineînțeles, un tablou pe care îl puteți agăța în casa dvs. după ce ați finalizat. Veți avea un original pe care nimeni altcineva din lume nu îl poate avea. Cu un pic de umor, puteți apoi să afirmați că numai originalele atârnă pe pereții din casa dumneavoastră. Doar câteva persoane își pot permite un astfel de lux :-).
Dar pictura și mai ales pictura pe numere are multe alte beneficii care fac din acest hobby o activitate foarte populară pentru toată lumea.
Care sunt beneficiile pe care copiii le obțin din pictură
Să începem cu cei mici, copiii noștri. Nu trebuie să vă forțați copiii să picteze prea mult. Tot ce le trebuie este un creion, o cariocă, acuarele și o pensulă, chiar și un simplu pix, și vor începe să picteze imediat. Atunci când nu au hârtie la îndemână, un caiet de școală al fratelui mai mare, un perete sau o factură de pe biroul lui tati sunt suficiente.
Cine dintre noi nu are desene ale copiilor săi ascunse! Și chiar dacă nu sunt opere de artă, nu le-am vinde niciodată pentru nicio suma considerabilă. Pictura pe numere îi va ajuta pe copii să avanseze în tehnica lor artistică. Ei vor vedea cu ochii lor că, cu puțin efort, tablourile lor vor fi cu adevărat frumoase.
Ce le oferă pictura copiilor:
- Încrederea în sine crește atunci când un copil constată că poate face un lucru atât de provocator precum pictarea unei imagini reale.
- Depășirea momentelor dificile, care pot fi prima îndrăgostire a unui copil, probleme la școală sau o neînțelegere în familie. S-ar putea să nu reușiți să rezolvați problemele prin pictură, dar îi va ajuta pe copii și pe dumneavoastră să vă păstrați calmul.
- Reducerea stresului. Bineînțeles, și copiii sunt predispuși la stres. Mai mult, ei nu au dezvoltat încă mecanisme de adaptare. O modalitate excelentă de a evada în propria lume este să creați o operă de artă împreună cu copiii dumneavoastră. Pictura pe numere vă permite vouă și copiilor dumneavoastră să meditați, reducând în același timp stresul.
- Stăpânirea greșelilor controlate. Este foarte important pentru copii să facă greșeli pe care să le poată corecta sau din care să învețe. Pictura este o mare oportunitate de a dobândi astfel de obiceiuri într-un mediu sigur și controlat.
- Distracție valoroasă. A găsi distracție pentru copii în această lume violentă și vulgară devine din ce în ce mai dificil. Dar pictura este o distracție inofensivă pentru toată lumea.
Ce le oferă pictura adulților:
- Experiențe noi. Dezvoltarea personalității nu ar trebui să se încheie niciodată de fapt. Fiecare pas în afara zonei noastre de confort este o mare aventură care ne face să avansăm. Toată lumea ar trebui să știe ceva și totul despre ceva.
- Relaxare și meditație. Importanța tehnicilor de relaxare și meditație pentru sănătatea fiecărui individ este foarte bine descrisă în publicațiile de specialitate. Dar puțini sunt cei care își fac timp pentru a face astfel de meditații, de exemplu. În realitate - cei mai mulți dintre noi nici măcar nu știu cum să mediteze corect. Soluția este simplă - concentrează-ți gândurile asupra unui singur lucru și nu te lăsa distras de nimic. Cu ajutorul picturii, veți descoperi că aceasta vine destul de natural.
- O mai bună concentrare. Mai ales că ne întoarcem în birouri și la locurile de muncă după epidemia de coronavirus, trebuie să ne concentrăm din nou pe deplin. Pierderea concentrării este descrisă ca fiind una dintre marile probleme la întoarcerea dintr-un Home Office de lungă durată. Pictura vă va da cu siguranță un antrenament de concentrare.
- Construirea răbdării. Cu fiecare test succesiv de răbdare, crește rezistența noastră la influențe sau condiții nedorite, pe care adesea nu le putem controla și pe care trebuie deci să le acceptăm cu răbdare. Unele pânze cu dificultate mai mare vă vor exersa cu siguranță răbdarea.
Ce le oferă pictura persoanelor în vârstă:
- Exercitarea funcțiilor motorii. Bătrânețea nu este chiar un fleac atunci când corpul nu mai servește așa cum ne-am dori. Mici mișcări care sunt banale pentru unii pot cauza dificultăți pentru persoanele în vârstă. Dar prin exerciții fizice regulate puteți câștiga încredere și vă puteți menține în formă mai mult timp. Astfel, vă puteți bucura de toamna vieții, în loc să suferiți prin ea.
- Exercitați funcția cerebrală. Una dintre cele mai mari spaime pentru persoanele aflate la sfârșitul vieții sunt bolile care afectează creierul, cum ar fi boala Alzheimer și demența senilă. Începuturile pot fi subtile. Nu este un leac, dar este o prevenire foarte eficientă și încetinește progresia bolii.
- Interacțiunea socială. Nu trebuie să pictați singuri. Este chiar mult mai bine să pictați în perechi sau în grup. O bunică și o nepoată, sau doi prieteni mai în vârstă, sau chiar un grup întreg dintr-un azil de bătrâni. Puteți avea fiecare propriul tablou sau puteți lucra împreună la unul. Important este să fiți împreună și să vă simțiți vii.
- Bucuria de a trăi. Cei care au un scop în viață și un țel tind să rămână în viață pentru a duce la bun sfârșit ceea ce nu au planificat încă. Așadar, umplerea vieții cu statul pasiv în fața televizorului nu este tocmai recomandată. Pictați, apoi poate oferiți tablourile finisate cuiva cadou sau agățați-le în camera dumneavoastră.
Ce le oferă pictura oamenilor bolnavi:
- O șansă de a face față bolii sau rănilor. Bolile sunt diferite, la fel ca și rănile și dizabilitățile. Dar pictura este o activitate pe care o poți face și cu o banală răceală, și cu o boală care îți pune viața în pericol. Am avut experiențe excelente cu persoane care și-au pierdut mâna dominantă și care și-au exersat dexteritatea în timp ce pictau.
- Creșterea încrederii. Unele boli schimbă complet viața unei persoane. Nu mai poate face ceea ce făcea înainte. Este un motiv pentru ca cineva să „renunțe”. Se resemnează să nu mai încerce. Pictura cu numere vă poate arăta că este posibil să vă găsiți un alt scop, alte interese și o carieră.
- Recuperarea abilităților. Mai ales după un accident vascular cerebral sau diverse leziuni, este posibil ca o persoană să fie nevoită să reînvețe lucruri de bază, cum ar fi mersul, mâncatul cu tacâmurile, vorbitul. Pictura este o terapie destul de sigură și, în același timp, plăcută și non-violentă, care vă va ajuta să exersați abilitățile pierdute și să vă recuperați mai repede.
Cum să începeți să pictați?
Cu puțină răbdare, puteți picta și expune aceste trei frumuseți africane pe peretele dumneavoastră.
Este nevoie de un pic de îndemânare, dar pictura pe numere este mai ales distractivă. Este distracție și relaxare creativă, iar la final ești răsplătit cu un tablou frumos, pictat manual. Mai ales în cazul tablourilor mai complexe, poate părea la prima vedere o încurcătură de linii și numere. De multe ori, nici măcar nu veți recunoaște ce ar trebui să fie în imagine.
Dar, odată ce vă apucați de treabă, urmați instrucțiunile și perseverați până la sfârșit, recompensa va fi acolo. Oricât de descurajantă ar putea fi o imagine goală la început, luați-o pas cu pas și, în timp, nu numai că veți vedea cum imaginea dvs. începe să iasă din pânză, dar veți dobândi și îndemânarea și experiența care vă vor permite să îndrăzniți, în cele din urmă, să vă ocupați de o lucrare complexă și provocatoare.
Câteva idei și sfaturi pentru a vă ajuta să pictați pe numere:
- Achiziționați un kit de pictură pe numere în magazinul nostru online. Puteți alege în funcție de diferite criterii - temă, dimensiune sau dificultate. Nu vă ghidați doar după faptul că vă place tema. Bineînțeles că trebuie să fie, dar încercați să vi-o imaginați pe peretele din apartamentul dvs. Se va potrivi? Va susține designul apartamentului sau îl va fragmenta? Dacă vă place tabloul și, de asemenea, se potrivește bine cu decorul existent al apartamentului, veți dori cu atât mai mult să îl finalizați.
- Ordinea este esențială. Faceți ordine în spațiul de lucru, astfel încât să aveți întotdeauna la îndemână ceea ce aveți nevoie. Atunci când lucrați cu vopsea, nu puteți evita vărsarea ocazională. Sau o mișcare neglijentă va atinge cu pensula de vopsea ceva. Prin urmare, este practic să „aliniați” spațiul din jurul dumneavoastră cu ziare, de exemplu, sau să lucrați pe o folie de vopsit. În mod ideal, bineînțeles, întreaga cameră poate fi transformată într-un studio cu o podea lavabilă.
- Pregătiți un recipient cu apă curată. Un bol, un pahar, o cupă de frișcă; orice lucru din care nu beți în mod normal. Recipientul ar trebui să fie doar pentru pictură și ar trebui să fie ușor de spălat, sau să nu vă pară rău că îl aruncați după utilizare. Apa va fi folosită pentru a vă spăla pensulele atunci când schimbați culorile.
- Este o idee bună să aveți la îndemână câteva cârpe uscate sau o rolă de prosoape de bucătărie din hârtie. Este o idee bună să uscați pensula după ce ați spălat-o, pentru ca apa să nu dilueze prea mult vopseaua. Acestea au apoi tendința de a se revărsa peste marginile marcate și de a se amesteca cu alte culori de pe pânză.
- Părerea generală este că, atunci când toate încercările eșuează, este timpul să citiți instrucțiunile. Dar o idee mai bună este să vă uitați în prealabil la instrucțiuni. Le veți găsi în fiecare trusă, așa că acordați-le cel puțin o clipă înainte de a vă înmuia pensula în vopsea pentru prima dată. Aveți încredere în noi - merită.
- Vă recomandăm să pictați tabloul câte o culoare pe rând. Riscați puțin să atingeți din greșeală zona deja pictată cu mâna sau cu mâneca, dar acest risc poate fi redus la minimum dacă începeți din colțul din stânga sus (dacă sunteți dreptaci) sau din colțul din dreapta dacă țineți pensula în mâna stângă. Oricum, începeți să aplicați următoarea nuanță doar atunci când culorile sunt deja uscate pe pânză. Avantajul acestui procedeu este consumul mai mic de vopsea (nu trebuie să spălați atât de mult din ea de pe pensule) și, de asemenea, evitați ca vopseaua nedorită să se usuce în recipientele inutil de deschise.
- Lăsați vopseaua să se usuce bine pe pânză înainte de a trece la următoarea culoare. Acest lucru se datorează faptului că vopselele umede au tendința de a se amesteca între ele, creând nuanțe pe care nu le doriți în pictura dvs. Vopselele acrilice se usucă destul de repede. Puteți să vă spălați și să vă uscați pensula în mod corespunzător între timp. Asigurați-vă că vă spălați pensula chiar dacă folosiți aceeași nuanță, dar aveți nevoie de o pensulă mai îngustă pentru zone mai mici, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce ați pus pensula nespălată deoparte, vopseaua se va usca pe ea în câteva minute și apoi va fi destul de dificil de spălat. Ba chiar o poate deteriora.
- Continuați să colorați imaginea cu alte culori pentru a umple întreaga suprafață a imaginii. Lăsați întotdeauna vopseaua să se usuce și spălați pensulele. Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai importante lucruri care pur și simplu nu poate fi detectat de niciun sentiment.
- Arătați ceea ce ați realizat. Expuneți-vă tabloul acasă sau la birou. Vă garantăm că va primi atenția pe care o merită. Apoi, nu ezitați să recomandați pictura pe numere colegilor sau prietenilor ca fiind o modalitate excelentă de relaxare și data viitoare puteți picta împreună.